9. občni zbor

24. novembra 2011 je v Mariboru potekal občni zbor Združenja upravnih delavcev Slovenije z zanimivim spremljevalnim programom.

Program se je začel z delovnimi obiski kolegic in kolegov iz drugih upravnih enot v Upravni enoti Maribor.

Skupina udeleženk in udeležencev se je udeležila vodenega ogleda mesta. Združenje se zahvaljuje Turistično informacijskemu centru Maribor za odlično izvedbo ogleda.

Program se je nadaljeval ob 16.00 uri v Hotelu Piramida. Udeleženke in udeležence je pozdravila predsednica združenja, dr. Bojana Zadravec, ki se je prisotnim zahvalila z besedami: »Ves trud in vse delo bi bilo zaman, če ne bi bilo vas, dragi sodelavke in sodelavci, kolegice in kolegi, ki ste pripravljeni svoj prosti čas nameniti izobraževanju, delovnim pogovorom in druženju.«

Navzoče sta pozdravila tudi načelnik Upravne enote Maribor, Željko Vogrin in podžupan Mesta Maribor, mag. Tomaž Kancler. Podžupan se je v svojem nagovoru dotaknil tudi zapletenosti postopkov na nekaterih upravnih področjih.

Najprej smo poslušali izredno zanimivo predavanje mag. Janje Rebić Avguštin iz Protokola Republike Slovenije o delu Protokola, o protokolarnih pravilih, bontonu na delovnem mestu in v vsakdanjem življenju.

V nadaljevanju popoldneva je Mateja Lesar Markovič, uslužbenka Ministrstva za zunanje zadeve, ki je kot II. sekretarka opravljala konzularne posle v Veleposlaništvu Republike Slovenije v Buenos Airesu, predstavila delo na konzulatu v Argentini in svoje poglede na argentinsko in slovensko upravo.

Direktor Genisa d. o.o., Stane Štefančič, pa je govoril o mobilnem referentu kot referentu prihodnosti.

Sledil je občni zbor združenja. Zapisnik občnega zbora bo objavljen na spletni strani združenja.

Lep pozdrav!

Diana Privšek,
tajnica