Yearly Archive for 2015

Konferenca ZUDS in 13. občni zbor ZUDS

Spoštovani,

Združenje upravnih delavcev Slovenije (ZUDS), ki deluje kot društvo v javnem interesu na področju javne uprave, organizira 27. in 28. 11. 2015 v hotelu Rimski dvor v Rimskih Toplicah svojo letno konferenco. Osrednja tema bo tujska problematika.

Program konference je v priponki.

Po zaključku konference bo potekal 13. občni zbor članic in članov ZUDS. Vabilo z gradivom je priloženo.

Vabljeni, da se udeležite obeh dogodkov.

Diana Privšek,
tajnica ZUDS

Program_Konferenca ZUDS_Rimske Terme_27-28 november 2015_3
Vabilo 13. občni zbor
Poročilo 2015_plan 2016_za občni zbor_nov 2015
Predlogi za občni zbor 2015
Zapisnik 12. občni zbor (24.10.2014)

 

Letna konferenca in 13. občni zbor

Spoštovani,

Združenje upravnih delavcev Slovenije (ZUDS), ki deluje kot društvo v javnem interesu na področju javne uprave, organizira 27. in 28. 11. 2015 v Hotelih Rimske Terme v Rimskih Toplicah svojo letno konferenco. Osrednja tema bo tujska problematika. Konferenca, ki bo potekala v petek, 27. 11. 2015, med 14.00 in 19.00 uro, bo namenjena predvsem tujski problematiki: novostim v Zakonu o tujcih in Zakonu o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev, begunski problematiki, problematiki navideznih zakonskih zvez in problematiki ugotavljanja identitete tujcev. Ministrstvo za notranje zadeve pa smo zaprosili tudi za predavanje o problemih na področju državljanstva in o novostih v zvezi z pravno ureditvijo ravnanja z eksplozivnimi snovmi. V soboto bodo potekale delavnice o navedenih temah.

Po že ustaljeni praksi bo v petek, 27. 11. 2015, po zaključku konference potekal 13. občni zbor članov ZUDS.

Lepo vabljeni.

 

Diana Privšek
Tajnica ZUDS

Konferenca “10 let Matičnega registra”

Spoštovani,

ZUDS organizira konferenco “10 let Matičnega registra”, ki bo potekla dne 4. 6. 2015 v Hotelu Piramida v Mariboru.

Program konference je v priponki.

Vljudno vas vabimo, da se dogodka udeležite.

Diana Privšek,
tajnica ZUDS

Program konference 10 let Matičnega registra

Napoved dogodkov v letu 2015

Spoštovani članice in člani ZUDS!

Sporočamo vam, da je izvršni odbor združenja pričel z organizacijo dogodka:

  • 4. 6. 2015 bo v Mariboru, v Hotelu Piramida, potekala konferenca »10 let Matičnega registra.« Udeleženci bodo poslušali predavanja o matičnem registru in daljše predavanje o javnem nastopanju in vodenju obreda sklepanja zakonskih zvez.

 

Napovedana konferenca s splošnimi temami in s področja upravnih notranjih zadev za 27. in 28. 11. 2015 v Portorožu se ne izvede. V jesenskih mesecih se organizira krajša enodnevna konferenca in izpelje 13. občni zbor. Teme in lokacija bodo izbrani naknadno.

Spomladi 2016 se organizira širša dvodnevna konferenca na temo sprememb zakonodaje in aktualne problematike z različnih upravnih področjih.

 

1. Konferenca »10 let matičnega registra«, 4. 6. 2015, Maribor, Hotel Piramida

Z veseljem sporočamo, da se bo konference udeležila ministrica za notranje zadeve, mag. Vesna Györkös Žnidar. Na konferenci pa bodo sodelovali tudi uslužbenci Ministrstva za notranje zadeve.

Konferenca »10 let matičnega registra« bo predvidoma trajala od 9.00 do 16.00. Upravnim enotam bomo program konference poslali do konca marca 2015. Že sedaj pa vsa vljudno prosimo, da si rezervirate čas in pridete v Maribor. Upravne enote bomo prosili, da o konferenci obvestijo tudi pooblaščence za sklepanje zakonskih zvez.

Leta 2005 je naše združenje v Portorožu organiziralo Konferenco o elektronskem vodenju osebnega statusa z mednarodno udeležbo. Mag. Bojan Trnovšek je takrat predstavil projekt informatizacije matičnega registra v Sloveniji. Konference se je udeležilo več kot 300 udeleženk in udeležencev: matičarke in matičarji iz upravnih enot, vodje oddelkov za upravne notranje zadeve, načelnice in načelniki upravnih enot; uslužbenke in uslužbenci Ministrstva za notranje zadeve in Ministrstva za zunanje zadeve; tri demografinje iz Statističnega urada Republike Slovenije, kolegice in kolegi iz osmih evropskih držav – članic Evropske zveze matičark in matičarjev.

Od ročno vodenih matičnih knjig bo letos preteklo že 10 let in ogromno delo je bilo opravljeno, da sedaj elektronski matični register več kot odlično deluje. Z našim matičnim registrom se lahko pohvalimo pred katerokoli evropsko državo. Velika večina matičark in matičarjev, ki so morali takrat pošteno poprijeti za delo, je še danes delovno aktivnih in prav je, da skupaj delimo izkušnje, znanje in probleme, ki smo si jih nabrali v 10-letnem obdobju.

Kotizacija za udeležbo na konferenci bo minimalna in bo namenjena samo kritju stroškov izvedbe konference.

 

Vljudno vas vabimo, da se dogodka udeležite.

Lepe pozdrave,

Bojana Zadravec